Soigneur

*met liefde voor racefietsen.

Recente tweets

ge'liked op Tumblr

More liked posts

Benarde positie

door Hans // SoigneurEen blessure. Nooit leuk en zeker niet op die plek. Na enkele weken van ongedefinieerde, zeurende pijn ging ik vanochtend uiteindelijk maar naar de dokter. Er sluipen na verloop van tijd toch nare gedachten je hoofd in. Zekerheid is dan wel fijn. En het moet gezegd: een dergelijke inspectie is een interessante ervaring. Het was de eerste keer en ik hoop het niet heel vaak meer mee te hoeven maken. Bovendien had ik onderweg naar de huisartsenpost de snijdende oostenwind – veroorzaker van een gevoelstemperatuur van minus 15 graden – fors tegen. Met het bekende resultaat. Of zoals de dokter, voordat ik mijn broek liet zakken, droogjes zei: “Dat wordt dan even zoeken.”

…More

Posted on Thursday, February 2nd 2012

Tags Hans en Soigneur Soigneur racefietsen wielrennen pijn kou

Vacansoleil DCM down under

Charles Karimoen is sinds het Criterium International 2011 als soigneur werkzaam bij Vacansoleil DCM. Voor Soigneur houdt hij een dagboek bij.Na het trainingskamp in Italië in december 2011 begint mijn rooster met de Santos Tour Down Under. Op donderdag 5 Januari maak ik samen met soigneur Patrique de colli gereed voor transport naar Adelaide. We zullen daar met 5 man staf zijn, te weten ploegleider Michel Cornelissen en mekaniekers Klas en Robin. De lading mag niet te zwaar zijn, overgewicht kost veel geld. Een gedeelte van de voorraad die we geladen hebben, zoals bars, gels en recuperatie wordt alsnog verwijderd, maar nog hebben we overgewicht. In Adelaide moeten er dus eerst spullen in geslagen worden.

…More

Posted on Friday, January 20th 2012

Tags Charles Karimoen Soigneur Tour Down Under Vacansoleil DCM Dagboek racefietsen wielrennen Australië

Retro

door Adam // SoigneurOndanks een strak winterdieet en vele tacx-kilometers werd mijn beoordelingsvermogen en zelfvertrouwen vorig jaar danig op de proef gesteld. Bij mijn allereerste rit van 2011 op Goeree moest nou net die gezette kerel wijdbeens (buik rustend op de bovenbuis) zijn karretje aanhangen. Waar ik deze winter alle dingen had laten staan, zag deze jongen er zo’n 25 kilo gezelliger uit dan ik. Hij had zich deze winter duidelijk niet ingehouden, maar ondertussen wel soepel in mijn wiel. Hoe?!

…More

Posted on Wednesday, January 18th 2012

Tags Adam en Soigneur Soigneur racefietsen wielrennen Retro Peugeot

Oude croquet

door Hans // SoigneurNu ik weer een paar weken fanatiek aan het fietsen ben, schiet het woord steeds vaker door mijn hoofd. Vorm. Het is, net als de vage term ‘fit’, een nogal fluïde begrip. Ik snap er niet veel van, of in ieder geval te weinig. Gisteravond was het weer raak. Om vier uur had ik op het werk nog de nodige hoeveelheid ontbijtkoek, zes chupa chups en een groot glas cola tot mij genomen. Aan de brandstof lag het in ieder geval niet. Na gedane arbeid snel naar huis en rond zes uur sprong ik op m’n fiets. De eerste twintig minuten fietste ik zoals altijd rustig warm en voelde alles zoals het zou moeten voelen. Maar toen begon de ellende. Het is een moeilijk te omschrijven toestand, maar de veelgenoemde vaatdoek is een treffende vergelijking. Het lijkt ook erg op het gevoel dat je overvalt wanneer de hongerklop toeslaat. Pap in de benen, man met de hamer, natte krant en ga zo maar door.

…More

Posted on Monday, January 16th 2012

Tags Oude croquet Hans en Soigneur Soigneur Wielrennen Racefietsen In vorm zijn ‘De Dolle Wip’ ‘Pijn is genot’

Het juiste track

door Jeroen // Soigneur


Veldrijden kende ik enkel van Studio Sport, op zondagmiddag bij mijn ouders thuis op de bank. Mijn vader met de strijkplank in de huiskamer, opgesteld voor de tv en moeder in de keuken. Iedereen vanaf zijn eigen plek klaar voor de uitzending. Maar als klein ventje had ik eigenlijk niks op met de veldrijd-, voetbal-, wielren- of schaatsuitzendingen van Studio Sport. Tarrarrarrarara tatatatat.. van die intromuziek werd ik al niet goed. Het betekende: het weekend is voorbij, vroeg naar je nest en morgen in de schoolbank! Maar belangrijker nog, waarom ging het altijd om van die stoffige sporten? 

…More

Posted on Monday, January 9th 2012

Tags Jeroen en Soigneur racefietsen Soigneur

Il Pozzo; de zomer van 2011 // Limburgs Mooiste

door Gerard // SoigneurBeste mensen, doorlopen, beste mensen.
 
Deze oproep klinkt nog elke dag na onze tocht door Zuid Limburg –Limburgs Mooiste- door mijn hoofd. Wat wil het geval?
 
Eerst maar even de aanloop. Op vrijdagmiddag en aan het begin van de avond vertrok een deel van ons gezelschap naar het Limburgse om daar de nacht door te brengen in een B&B, voorafgaand aan onze start voor de volgende morgen van 100 kilometer door Zuid Limburg. Vrijdagavond uitstekend gegeten in een tapasrestaurant in Gronsveld, waar we goed te eten kregen en minstens zo goed bediend werden door een Catalaanse en daarna terug naar de B&B “de Melkfabriek”, waar we nog geruime tijd ons hebben overgegeven aan het nuttigen van enkele consumpties en filosofische bespiegelingen over de wielersport, met name het nobele karakter daarvan en de wijze waarop wij daaraan de volgende dag een bijdrage zouden gaan leveren. Tot zover alles wel.

…More

Posted on Thursday, January 5th 2012

Tags Gerard en Soigneur Soigneur racefietsen wielrennen Limburgs Mooiste

Rotte

door Hans // SoigneurHet was begin november van vorig jaar. Ik begon aan een rondje Rotte. Bij de Prinses Irenebrug zet ik altijd mijn teller op nul. Vanaf daar zijn er geen stoplichten en kan ik meestal ongehinderd een tijdritje tegen mezelf doen. Na een paar kilometer had ik ‘m in mijn vizier. Een wielrenner die ongeveer vijfhonderd meter voor me fietste. Zeker als je je goed voelt werkt dat als een soort gezonde doping. Langzaam kwam ik dichterbij. Eenmaal achter hem kon ik mijn prooi nader analyseren. Ik schatte hem achter in de veertig. Zijn fiets was vies. Dat kan doorgaans twee dingen betekenen. Dat de persoon in kwestie veel fietst of dat hij niet van schoonmaken houdt. Of allebei natuurlijk. De bouw van zijn benen duidden in ieder geval op het eerste. Ik was gewaarschuwd.

…More

Posted on Wednesday, January 4th 2012

Tags Hans en Soigneur rottemeren Rotte Wielrennen racefietsen Soigneur

Tour de Souffrance

door Hans // Soigneur

Bijna onvoorstelbaar hoe anders de tijd geweest moet zijn. De wereld is inmiddels ontwaakt uit de nachtmerrie die de Eerste Wereldoorlog was. Franz Kafka overlijdt en Edwin Hubble vindt bewijs voor het bestaan van sterrenstelsels buiten onze eigen Melkweg. In januari worden de eerste Olympische Winterspelen gehouden in Chamonix. Een half jaar later doet de 18e Tour diezelfde Franse Alpen aan.

…More

Posted on Sunday, December 25th 2011

Tags Hans en Soigneur Soigneur racefietsen wielrennen Dwangarbeiders van de weg De Tour van 1924

Winterdepressie

door Jeroen Boot // SoigneurIeder najaar, als de klok vooruit gaat, trakteer ik mezelf op een abonnement. Geen abonnement op magazine of schouwburg, maar van een sportclub. ‘s Winters zijn de mogelijkheden om mijn gebruikelijke sportschema in stand te houden beperkt.
Bovendien ontbreekt het me aan motivatie, door de korte dagen, het slechte weer en de vermoeidheid van een seizoen lang strijden voor een plek in een zelf verzonnen competitie. Een competitie tussen vrienden, toevallige passanten (dat oude stel op de bromscooter kan ik hebben) en willekeurige mede deelnemers tijdens sportevenementen. Want hoewel ik vrijwel zeker geen wereldkampioen meer zal worden in welke discipline dan ook, ik zal strijden (als was het voor het leven zelf) voor plaats 768 in het eindklassement! Een abonnement op een sportclub helpt me tijdens de donkere dagen om me te motiveren, om me verder te bekwamen (ik zal de competitie volgend voorjaar verrassen) en om te voorkomen dat ik wegglij in een winterdepressie.

…More

Posted on Friday, December 23rd 2011

Tags Jeroen en Soigneur Soigneur Racefietsen Wielrennen Winterdepressie Jeroen Boot

Copa Mundials vs Sidi

door Adam // SoigneurChronische liesblessure, gast met 1 long, hamstringdingetje, knieproblemen en kapot scheenbeen reden al een tijdje in de polders rond. Deze gasten hadden door diverse voetbalblessures de Copa Mundials al voor Sidi’s ingeruild. Voor ik zelf aanhaakte, moest ik mij eerst nog door diverse doctoren laten overtuigen dat ik met deze enkels zelfs dames 3 niet meer haalde.

Fietsen dus.

…More

Posted on Tuesday, December 13th 2011

Tags Adam en Soigneur Soigneur racefietsen wielrennen Copa mundials Sidi’s

Il Pozzo; de zomer van 2011 // Luctor et Emergo

door Gerard // Soigneur

Heeren coureurs,
 
Vandaag werd ons gezelschap in West Brabant en Zeeland vertegenwoordigd door Marc van A., Gerard N., Jan B. en ondergetekende. Wij reden daar de Koos Moerenhout Classic, die ons vanuit Steenbergen, via het Hellegatsplein, St Philipsland, Tholen, Zuid-Beveland en het zuiden van West Brabant uiteindelijk weer tot Steenbergen bracht; ongeveer 130 kilometer. Niets bijzonders zult u zeggen, en dat is het natuurlijk ook niet, ware het niet dat wij van de 4 uur en 40 minuten die onze tocht in beslag nam, tenminste 2 en een half uur tot 3 uur tegen de wind in hebben moeten trappen.

…More

Posted on Monday, December 12th 2011

Tags Gerard en Soigneur Soigneur racefietsen wielrennen Oesterdam Il Pozzo de zomer van 2011 Il Pozzo

Glandon

door Hans // SoigneurWoensdag 1 juni, St. Jean de Maurienne. We checkten uit om half negen. In plaats van het karige ontbijt in het hotel kozen we voor volkorencrackers met achterlijke hoeveelheden aardbeienjam bij de dichtstbijzijnde supermarkt. Hoewel de mist nog in het dal hing, beloofde het een mooie dag te worden. Op het programma stonden de Col de la Croix de Fer en Alpe d’Huez. Dachten we.

…More

Posted on Thursday, December 8th 2011

Tags Hans en Soigneur Soigneur Glandon Racefietsen Wielrennen

"132 wielrenners, met o.a. Luis Ocana (Spanje) en Joop Zoetemelk in de gele trui, starten o.l.v. de Franse politie in Scheveningen voor de eerste etappe van de Ronde van Frankrijk. De etappe is opgedeeld in twee delen: van Zandvoort naar Rotterdam en van Rotterdam naar St. Niklaas in België. De renners passeren o.a. Delft en de Heinenoordtunnel."

Posted on Monday, December 5th 2011

Tags Tour de France 1973 Rotterdam Wielrennen racefietsen Hans en Soigneur Beeld en Geluid