Soigneur

*met liefde voor racefietsen.

Recente tweets

ge'liked op Tumblr

More liked posts

Benarde positie

door Hans // SoigneurEen blessure. Nooit leuk en zeker niet op die plek. Na enkele weken van ongedefinieerde, zeurende pijn ging ik vanochtend uiteindelijk maar naar de dokter. Er sluipen na verloop van tijd toch nare gedachten je hoofd in. Zekerheid is dan wel fijn. En het moet gezegd: een dergelijke inspectie is een interessante ervaring. Het was de eerste keer en ik hoop het niet heel vaak meer mee te hoeven maken. Bovendien had ik onderweg naar de huisartsenpost de snijdende oostenwind – veroorzaker van een gevoelstemperatuur van minus 15 graden – fors tegen. Met het bekende resultaat. Of zoals de dokter, voordat ik mijn broek liet zakken, droogjes zei: “Dat wordt dan even zoeken.”

Er is waarschijnlijk niets aan de hand. Hij voelde geen rare dingen. Gewoon het gevolg van een benarde positie tijdens een fietstocht naar Haarlem van een paar weken terug, luidde onze gezamenlijke reconstructie. Wat een opluchting. Wel laat ik binnenkort nog een echo maken die voor de volle 100% uitsluitsel moet geven. Maar dat lijkt vooral een formaliteit (even afkloppen). Het belangrijkste is nu vooral dat ik gewoon weer mag fietsen.

Want wat was ik daar bang voor. Een klein gat in mijn kilometerschema, zoals nu veroorzaakt door een hardnekkig hogedrukgebied, is nog tot daar aan toe. Maar een hiaat van langer dan een maand kan ik echt niet gebruiken. De lente ligt op de loer en daarmee komen ook mijn Franse bergambities dichterbij. Wat dat betreft overlapt mijn blessure dus mooi met deze koudegolf. En volgens het KNMI houdt die kou nog wel even aan, dus gun ik mezelf nog wat dagen rust. De pijn is ook nog niet helemaal weg. Ik hoop op een editie van de maand april die net zo warm is als die van vorig jaar. Misschien haal ik de geleden schade dan nog in.


Hans

Posted on Thursday, February 2nd 2012

Tags Hans en Soigneur Soigneur racefietsen wielrennen pijn kou